מתכון לעוגת משמשים

עוגת המשמשים המעולה של ח"כ יעל גרמן:

קילו משמשים (רצוי לקנות ישירות מהחקלאי), כוס סוכר חום

שוטפים את המישמשים, חוצים לשניים, מגלענים ומניחים בצד.

לבצק:
120 גרם חמאה
2 ביצי חופש אורגניות
כוס קמח תופח
3/4 כוס סוכר חום

במיקסר מערבבים חמאה מרוככת, ביצים, סוכר וקמח לעיסה אחידה. לא להיבהל, יוצאת עיסה דביקה ורכה.

לוקחים תבנית עגולה 26׳ ומשמנים קלות. מרפדים את הבצק הרך בתחתית התבנית, כן, בידיים, לא נורא. 

מעל הבצק להניח חצאי מישמשים בצפיפות, חלק קעור כלפי מעלה. לפזר סוכר חום בנדיבות ולהכניס לתנור בחום של 180 מעלות ל 45 דקות. (לבדוק עם קיסם עד שיוצא נקי)
לפזר מלמעלה 3-4 כפות ריבה מדוללת עם מים, ולהכניס לעוד כ 5-7 דקות ליצירת זיגוג.

אפשר להגיש את העוגה עם קרם פרש, שמנת חמוצה 9% או גלידת וניל.

יעל צור,
0 תגובות